Klein koor Cappella Calluna zoekt enthousiaste koorzangers

Apeldoorn - In 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd werd, aanleiding om met Cappella Calluna een programma rond dat thema te gaan uitvoeren.

Natuurlijk is het verlangen naar vrede en vrijheid van alle tijden. In de 17e eeuw schreef Thomas Tomkins zijn Pray for the peace of Jerusalem, een polyfoon anthem op tekst van psalm 122, en Heinrich Schütz componeerde rond dezelfde tijd Verleih uns Frieden genädiglich, in een meer vroegbarokke stijl. In 1801 dichtte Benedek Virág een vlammende vredewens, Békesség óhajtás, in 1953 door Zoltán Kodály op muziek gezet in een al even energieke sfeer. Legendarisch is de 'zingende revolutie' waarmee de Baltische landen hun vrijheid bevochten. Een van de meest geliefde liederen uit die tijd was het Estse volkslied Mu isamaa. Uit The armed man, a Mass for peace van Karl Jenkins, zingen we het slotkoor God shall wipe away all tears. En als het dan vrede is, kunnen we van het leven genieten. Daarvan getuigen het verstilde Abendfriede van Josef Rheinberger en het feestelijke Sing we and chant it, geschreven door Thomas Morley.

De repetities starten op 1 oktober, en het concert vindt plaats in het voorjaar 2020. We repeteren op dinsdagavond (behalve in de schoolvakanties) van 20.15 tot 22.15 uur in de Doopsgezinde kerk, Paslaan 6 in Apeldoorn. Iedereen studeert zijn partij zelfstandig in, zodat we op de repetities meteen meerstemmig samen kunnen zingen. We zijn voor dit project nog op zoek naar vooral tenoren en bassen.

Wil je meezingen? Neem dan contact op met het secretariaat, Nienke Dekker, tel. 055-5402192, e-mail info@cappellacalluna.nl of kijk op www.cappellacalluna.nl.

Meer berichten