Lezing over solitaire bijen en wespen

Lezing over solitaire bijen en wespen

APeldoorn - KNNV afdeling Apeldoorn (vereniging voor veldbiologie) geeft op 10 oktober a.s. een lezing over wilde bijen en wespen.

Pieter van Breugel uit Veghel, schrijver van het boek “Gasten van bijenhotels”, houdt zich al jaren bezig met het bestuderen van deze dieren en het aanbrengen van nesthulp. Uit eigen ervaring puttend en aan de hand van unieke foto’s, zal hij u een wonderlijke levenswereld voortoveren, die u onmiddellijk zal verleiden om in uw eigen omgeving meer en beter te gaan kijken en zeker ook meer te doen.

In Nederland komen meer dan 300 soorten inheemse bijen voor. Deze ongevaarlijke insecten voeden hun larven met stuifmeel. Omdat ze niet “lastig” zijn, zijn ze relatief onbekend. Veel van deze soorten zijn gespecialiseerd op specifieke planten en worden door de negatieve invloed van de mens op de flora sterk bedreigd. De soorten zijn vaak genoemd naar hun uiterlijk en gedrag. Zo kunt u in uw tuin onder meer aantreffen: zandbijen, koekoeksbijen, wolbijen, bloedbijen, zijdebijen enz. Daarnaast kennen we ook een groot aantal angeldragende wespen. Deze solitaire wespen voeden hun larven met andere insecten als eiwitbron. Vrijwel alle soorten zijn gespecialiseerd op bepaalde prooidieren.

Na zijn enthousiaste verhaal zult u geïnspireerd huiswaarts keren, in het besef dat ook in uw tuin juweeltjes van dieren leven en dat u ze nog kunt helpen ook.

Donderdag 10 oktober 2019 – 20.00 uur Bronkerk

Hoenderloseweg 10, 7339 GH Ugchelen

Entree € 2,50 (leden KNNV en IVN gratis)

Opgave beslist noodzakelijk bij: Patrick Meertens via patmeertens4@gamil.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden