Bas Schepers (links) en Ergon Peci van Stichting Lezen en Schrijven (rechts).
Bas Schepers (links) en Ergon Peci van Stichting Lezen en Schrijven (rechts).

Nominatie TaalHeldenprijs 2020 voor Bas Schepers

Apeldoorn - Maandag 9 september ontving Bas Schepers, eigenaar van Het Heldenbureau uit Apeldoorn, een lintje uit handen van Egzon Peci, projectleider van Stichting Lezen en Schrijven.

Het lintje staat symbool voor een nominatie voor de TaalHeldenprijs 2020, in de categorie Taalbegeleider. Er zijn in totaal 25 genomineerden in de provincie Gelderland. De winnaar van de provinciale verkiezingen wordt later dit jaar bekend gemaakt. In januari 2020 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, de TaalHeldenprijs uit aan de landelijke winnaar. Schepers was maandag aangenaam verrast door de onverwachte nominatie. "Wat bijzonder!", aldus een glunderende Schepers.

Bas Schepers is door oud-collega bij Immendaal, Esther Otter, genomineerd voor de categorie Taalbegeleider. Deze categorie staat voor een persoon die lees– en schrijfcursisten begeleidt. In haar voordracht schrijft ze: "Bas geeft leerlingen een stem via het vertellen van verhalen over hun eigen leven. Zo maakt hij helden van hen en geeft hen hierdoor eigenwaarde. Bas is ervan overtuigd dat dit kan met de kracht van verhalen! Hij inspireert andere mensen door zijn verhalen. Hierdoor wil ik hem nomineren als taalbegeleider of bruggenbouwer. Hij is namelijk beide. Want hij weet anderen te stimuleren om ook op deze manier te werken."

TaalHeldenprijzen
In de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september 2019) worden lintjes uitgereikt door de Stichting Lezen en Schrijven. De lintjes zijn bedoeld voor de genomineerden voor de Taalheldenprijs 2020. Sinds 2015 reikt Stichting Lezen & Schrijven de landelijke TaalHeldenprijzen uit. Met de TaalHeldenprijs zetten ze mensen in het zonnetje die zich op een bijzondere manier inspannen voor een geletterd Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden