De tweede Herenboerderij van Nederland ligt in Loenen

De tweede Herenboerderij van Nederland ligt in Loenen

Loenen - De leden van de coöperatie Herenboeren Groote Modderkolk hebben al een aantal weken van de eerste groenten, eieren en het eerste vlees kunnen genieten.

Zij hebben samen een Herenboerderij op de prachtige locatie op het terrein van Natuurmonumenten in Loenen. Het is een kleinschalig duurzaam gemengd boerenbedrijf met een boerin die het werk voor hen doet, vandaar de naam 'Herenboeren'. Meewerken mag, hoeft niet. Er is plaats voor nog meer enthousiaste leden die zich aansluiten bij de meer dan 130 huishoudens die de coöperatie nu telt.?Dit jaar willen zij doorgroeien naar 150 huishoudens en in 2020 naar het aantal van maximaal 200 huishoudens. En de groei zit er goed in.

Wilt u meer weten of misschien ook Herenboer worden?  Op de volgende zaterdagen zijn er weer Herenboeren informatiebijeenkomsten op de Groote Modderkolk aan de Vrijenbergweg 24 in Loenen:

21 september, 19 oktober en zaterdag 16 november 2019.

Van 10.00 tot 13.00 uur krijgt u informatie over het Herenboerenconcept; een rondleiding over de boerderij en wordt ruim de tijd genomen om uw vragen te bespreken. Graag aanmelden op grootemodderkolk@herenboeren.nl met vermelding van het aantal personen.?

Samen Herenboer zijn?
Verse groente, fruit, eieren en vlees van je 'eigen' duurzame boerderij. En hierbij hoef je zelf niet te beschikken over een eigen boerderij, grote moestuin, voldoende tijd of groene vingers. En wat is er leuker dan op je eigen boerderij je boodschappen gaan doen terwijl je de groenten op het land kunt zien groeien? Kunt genieten van de bloesem aan de fruitbomen en een rondje langs de akkers, de varkens, kippen en runderen kunt lopen? De boerin doet het dagelijkse werk. De leden-herenboeren van de coöperatie investeren eenmalig in de oprichting van het bedrijf en delen vervolgens de jaarlijkse kosten. Wat ze daarvoor terugkrijgen: duurzaam geteelde groenten, fruit, aardappelen en eieren. En voor wie wil is er vlees van eigen (brandrode)runderen, varkens en kippen van hun eigen boerderij (circa 10 à 11 euro per afnemende mond per week en voor de vegetariër 6 à 7 euro per mond.) Een vernieuwende en duurzame manier van omgaan met voedsel, natuur en landbouw. Helemaal passend in deze tijd van 'zelf doen wat je kunt voor een beter milieu'. 

Meer informatie staat op de website: Grootemodderkolk.herenboeren.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden