Jongeren geven ouderen les

Apeldoorn - Studenten die hun opgedane kennis delen en senioren die hier actief kennis van kunnen nemen. Dat is, kort gezegd, het doel van 'Oud geleerd, jong gedaan'.

De landelijke stichting onder deze naam (www.oudgeleerdjonggedaan.nl) traint studenten die hun kennis op een laagdrempelige manier met anderen willen delen. Nu ook in Apeldoorn! Wil je je hersenen bezighouden? Dan is dit een mooie gelegenheid! Geef je snel op want er is beperkt plaats. (max 25 deelnemers).

De eerste reeks colleges van vier bijeenkomsten, heeft als thema 'Biotechnologie'. Student Maaike Dekker zal ons verspreid over de bijeenkomsten vertellen over hoe speciaal bier wordt bereid, hoe virussen werken, medicijnen verbeterd kunnen worden en landbouw zonder gif toch meer kan opbrengen. De colleges zijn interactief en duren een uur. Het gesprek en de ontmoeting zijn evenzeer van belang. Hoewel de colleges in een kerkgebouw gegeven worden, betreft het nadrukkelijk geen kerkelijke activiteit. Na een eerste proefserie zullen er in het nieuwe kalenderjaar meer series volgen.

Dit zijn de data:

College 1 op 8 oktober – 'De verwonderlijke wereld van bier'

College 2 op 15 oktober– 'Virussen: meer dan alleen een plaag?'

College 3 op 22 oktober – 'Medicijnen op maat: personalized medicine'

College 4 op 29 oktober – 'Bio(techno)logisch landbouw' 
Tijd: 15:30-16:30 Inloop vanaf 15.00 uur 
Locatie: De Drie Ranken, Eglantierlaan 202 in de Maten te Apeldoorn.

Kosten: € 20,- voor vier bijeenkomsten incl. een kopje thee/koffie.

Nadere info: www.3ranken.nl/activiteiten/oudgeleerdjonggedaan en/of bij Gert Nijmeijer: 06-5378 3808

Graag aanmelden voor de eerste college-reeks via oudgeleerdjonggedaan@3ranken.nl met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum*. Deze aanmelding wordt pas definitief na ontvangst van uw betaling van € 20 op rekening nummer: NL30 INGB 0009112921 t.n.v. Stichting Vrienden Huis van Ontmoeting te Apeldoorn. Onder vermelding van Collegereeks Biotechnologie OGJG Apeldoorn. Betaling indien mogelijk graag uiterlijk 2 weken vóór de datum van het eerste college.

*Bij over-intekening krijgen senioren (60+) voorrang boven niet senioren.

Meer berichten