Oudste woning Wooncorporatie De Goede Woning als nieuw


Oudste woning Wooncorporatie De Goede Woning als nieuw

Apeldoorn - De ruim 100 jaar oude woning aan de Zwanenweg 5 is weer helemaal als nieuw en klaar voor verhuur. Na de renovatie is de woning gemoderniseerd en klaar voor de toekomst. De Goede Woning stimuleert hiermee innovatie en duurzaamheid in samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen en haar partners.

"De woning maakt onderdeel uit van ons oudste bezit. Na het terugkopen van de Zwanenweg 5 hebben we besloten om het niet alleen maar verhuur klaar te maken", aldus Peter van 't Wout, manager vastgoed. "Wij willen met deze woning ook ervaring opdoen met vernieuwende duurzame technieken."

Zo is er bijvoorbeeld een slim ventilatiesysteem geïnstalleerd dat op basis van CO2 waarde wordt aangestuurd, omdat de woning volledig geïsoleerd is, en zijn er (thermische) zonnepanelen geplaatst die samen met een warmtepomp die voor verwarming en warm water zorgen. Alle woonruimtes zijn voorzien van verschillende soorten verwarmingssystemen: infraroodpanelen, lage temperatuur convectoren en elektrische verwarming. Op deze manier kan er per ruimte gemonitord worden welke technieken het beste werken. Wij stimuleren hiermee innovatie en duurzaamheid en doen dit in samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen en haar partners.

"Met deze gezinswoning laat De Goede Woning zien dat verduurzaming van ouder bezit mogelijk is. De wooncorporatie wil energie steken in het verduurzamen van haar huurwoningen en zet zich in voor duurzame, comfortabele woningen", aldus Dick van Ginkel, innovatiemanager bij Van Wijnen.

De Goede Woning is op zoek naar nieuwe huurders binnen haar doelgroep die mee willen werken met het twee jaar lang monitoren van de effecten van deze maatregelen. Het wooncomfort maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden