Hendrik Jan van der Heiden brengt nieuwe piano-album 'Miniaturen' uit

Apeldoorn - De christelijke pianist Hendrik Jan van der Heiden uit Apeldoorn komt met zijn nieuwe piano-album 'Miniaturen'.

Het zijn 28 pianowerken, karakterstukken over christelijke thema's: Geloof, Hoop, Liefde, Gebed, Pelgrim enz. Jaren lang in stilte heeft Hendrik Jan met genoegen gewerkt aan deze cd, zijn muzikale handtekening, eigen composities en improvisaties. Het was Klaas Jan Mulder die in zijn natuurtalent 'geloofde'. Dankzij privé-pianolessen – meer dan tien jaren - bij Klaas Jan Mulder, vervolgens bij Hugo van Neck, en later nog bij enkele pianisten van Bulgaarse en Russische origine, heeft Hendrik Jan zich met zijn passie voor piano spelen kunnen ontwikkelen.

Hendrik Jan is een wat terug getrokken persoonlijkheid. Toch heeft hij in de luwte hard kunnen werken aan zijn eigen specifieke pianoklank, met hoorbaar invloeden van Klaas Jan Mulder. Hendrik Jan is adolaat van een generatie pianisten die er niet meer zijn: Sviatoslav Richter, Emil Gilels, Jorge Bolet, Vladimir Horowitz, Lazar Berman, Sergei Rachmaninoff.

De pianoklank waar Hendrik Jan op zoek was, ligt nu vast op het schijfje. Met vreugde en voldoening kijkt hij terug op dit project. De booklet van de cd 'Miniaturen' bevat ook een uitgebreide theologische toelichting over zijn nieuwste muziekstukken voor piano, met invloeden van Robert Schumann, Franz Schubert, Sergei Rachmaninoff, Pjotr Tschaikovsky.

Meer berichten