Jubileum- Benefietconcert in De Hofstad

Apeldoorn - Op zondagmiddag, 29 september 2019 om 15.30 uur, geven de drie koren van Ineke van Jaarsveld samen met het slagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard een jubileumconcert ter gelegenheid van het feit dat Ineke van Jaarsveld 50 jaar koordirigent is.

Dit concert zou plaatsvinden in de Drie Ranken. Jammer genoeg is er vertraging opgetreden in de oplevering van de bouw van deze kerk. Hierdoor is er besloten om het concert te houden in De Hofstad.

Op 19-jarige leeftijd ging Ineke orgel studeren aan het conservatorium in Arnhem en na haar eindexamen heeft ze kerkmuziek-koordirectie gedaan. Vanaf het begin van haar studie was een koor dirigeren haar grootste passie. Dit heeft ze tot nu toe altijd zo beleefd. Met als gevolg dat ze nu 50 jaar koordirigent is van meerdere Apeldoornse koren. Omdat Ineke met haar koren al jaren repeteert in De Drie Ranken wil ze graag iets terugdoen middels een benefietconcert.

Het wordt absoluut een prachtig muzikaal evenement! Inekes koren OZON (Ontspannen Zingen Op Niveau), Novum Canticum en Circle of Life worden instrumentaal begeleid door Fons Kronenberg (orgel en piano), Jan Tiemens (piano), Karin Volmer (piano), Hilde Broekhuijsen (dwarsfluit) ,Ans Baars(gitaar) en Sten van Tongeren (slagwerk).

De koren zingen allemaal een ander repertoire. OZON is een klassiek koor. Men zingt Mozart, maar ook werken van moderne componisten zoals Daniel Kehoe. Novum Canticum brengt meer eigentijdse muziek zoals Scarborough Fair, Bohemian Rhapsody en het Halleluja van Leonard Cohen. Circle Of Life is een ceremonieel koor met liederen met een diepere betekenis. Onder de bezielende leiding van Ineke zingen de koren op een hoog niveau.

We zijn daarnaast heel blij dat we wederom samenwerken met het slagwerkensemble van Prins Bernhard onder leiding van Robbert Houtkamp. Spelend in de eerste divisie heeft dit ambitieuze ensemble in de laatste jaren geweldige muzikale prestaties neergezet. Denk hierbij aan het winnen van de kampioenstitel middenklasse op het ONSK in 2016 en 2018 en het winnen van de Sla je Slag Cup in 2018. Afgelopen november vond de eerste samenwerking tussen OZON en het ensemble plaats. De reacties van de gasten waren lovend!

De entreeprijs is €10,00. De opbrengst wordt in z'n geheel besteed aan een nieuwe geluidsinstallatie voor de kerkzaal in de Drie Ranken. Zondagmiddag 29 september om 15.30 uur in De Hofstad, Hofveld 52 in Apeldoorn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden