Peter Vroon/Gigant: Apeldoorns Jeugdorkest 2017
Peter Vroon/Gigant: Apeldoorns Jeugdorkest 2017

Play-in Muziekfestival voor jong & oud

Apeldoorn - Op zaterdag 5 oktober houden de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten en het Apeldoorns Symfonie Orkest een bijzonder Play-in Muziekfestival, in samenwerking met Gigant, onder de vlag van de Apeldoornse Muziekfederatie AMF. 

- Datum: zaterdag 5 oktober 2019
- Locatie: Gigant, Nieuwstraat 377 in Apeldoorn
- Inloop: 9.30 u
- Start workshops: 10.00 u
- Afsluitend optreden met gratis toegang voor publiek: 15:15 – 16.00 u.

Muzikanten van alle leeftijden, die individueel of bij verschillende soorten orkesten (symfonieorkesten, harmonieën, fanfares, brassbands en accordeonorkesten) muziek maken, gaan samen e´e´n groot orkest vormen. Deelname is open voor alle muziekbeoefenaren, van jong tot oud. Om praktische redenen is een minimumleeftijd van 12 jaar gekozen, maar uitzonderingen zijn altijd mogelijk. Basisvaardigheid in het bespelen van een instrument is gewenst. In principe kunnen alle instrumenten een plek krijgen, maar er
kunnen praktische beperkingen zijn in aantal en soort. De bladmuziek wordt van tevoren per e-mail aan alle ingeschreven deelnemers toegestuurd. 's Morgens worden er workshops/groepsrepetities gehouden, 's middags wordt het geheel samengevoegd tot e´e´n groot orkest, met als resultaat een daverend optreden voor publiek.


Naast jeugdige muzikanten doen wij ook een beroep op oudere ervaren muzikanten om zich aan te melden. Deze zijn namelijk onmisbaar om de minder ervaren muzikanten te steunen en er samen een mooi geheel van te maken. Muziek maken doe je samen! Een snelle aanmelding is gewenst, zodat wij zicht krijgen op de soorten en aantallen instrumenten. Het aantal plaatsen is beperkt; deelname in volgorde van aanmelding. Grijp deze unieke kans om te ervaren hoe leuk het is om samen in een groot orkest muziek te maken!

Aanmelding per email via info@a-jo.nl. De kosten voor deelname zijn € 5,- , contant te voldoen bij aankomst. Hiervoor krijg je een leuke en leerzame dag onder leiding van professionele muziekdocenten en ervaren muzikanten, een lunchpakket en drinken. Familie, vrienden en geïnteresseerden zijn van harte welkom om het optreden in de grote Theaterzaal van Gigant bij te wonen (15.15 - 16.00 u); de toegang is gratis! Op het
programma staat een selectie uit bekende populaire en klassieke werken. Dit evenement is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Apeldoorn en de bereidwillige medewerking van Gigant.

Meer berichten