Inez Visser -  afscheid na 12,5 vrijwilliger bij de 'bezoekdienst na partnerverlies' bij de Kap
Inez Visser - afscheid na 12,5 vrijwilliger bij de 'bezoekdienst na partnerverlies' bij de Kap (Foto: Gerian Schmitz)

Inez zwaait af bij De Kap: een warm afscheid van een warm mens

Apeldoorn - Na 12,5 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Kap neemt Inez Visser afscheid. Als vrijwilliger bij de bezoekdienst na partnerverlies begeleidde zij een flink aantal mensen uit de Gemeente Apeldoorn, die moeite hebben met het gemis, dat ongewild hun leven binnen drong.

Wat ze vonden bij Inez was een luisterend oor, empathie, respect en warmte. Vanuit haar eigen ervaring kon zij als geen ander hulp bieden bij het verwerken van het verdriet en de verwarring ontstaan na het verlies van de dierbare.

Een van de eerste bezoeken herinnert ze zich als de dag van gisteren. Na een intake werd haar gevraagd om bij een meneer op bezoek te gaan die een jaar eerder zijn vrouw verloor. Beschroomd belde ze aan. Bezweet, in zijn hemd, kwam de man de trap afgerend en deed de deur voor haar open. Dit was wel het laatste wat ze verwachtte. Gelukkig bleek al ras dat deze meneer te laat thuis was voor de afspraak en net onder de douche vandaan kwam. Ze ging zitten en na enkele minuten kwam een goed geklede man de woonkamer binnen.

Vele bezoeken volgden en van de week dan haar laatste. Ze nam afscheid van haar collega’s, een tiental vrijwilligers en coördinator Hetty van der Veen en van haar laatste hulpvrager. Ze vertelde dat het zomaar zou kunnen dat de mevrouw die ze het afgelopen jaar bezocht, haar stokje overneemt. Bescheiden als ze is, gaf ze aan liever een bijdrage voor de stichting ‘Het vergeten kind’ te krijgen dan bloemen en cadeautjes.

De Kap, een stichting voor informele zorg, biedt vrijwillige praktische en sociale ondersteuning in de thuissituatie voor inwoners van de Gemeente Apeldoorn. De bezoekdienst voor steun na partnerverlies, is slechts een van de soorten hulp die de Kap biedt. Kijk voor meer info op de website: www.dekap.nl. Naast steun bij rouwverwerking thuis, is er op de Kap een maandelijkse koffieochtend. Iedere tweede dinsdag van de maand heten twee ervaringsdeskundige gastvrouwen de bezoekers welkom, geven steun, herkenning, erkenning en gezelligheid. Kom gerust langs, want delen is helen.

Meer berichten