Gaby's Mood
Gaby's Mood

Het nieuwe Jazzseizoen gaat van start in Gigant

Apeldoorn - Zondag 22 september gaat het nieuwe Jazzseizoen van start bij Gigant. Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek.

Op elke derde zondag van de maand wordt lokaal Jazztalent gekoppeld aan de huisband: De Guus Essers Band. Op zondag 22 september is het de beurt aan The Jazz'ndoorn Crooners en Gaby's Mood. Ook deze zondag leidt muzikaal gastheer Guus Essers de bezoeker door het programma waarbij een samensmelting van de artiesten van de middag zeker niet uitgesloten is. 

The Jazz'ndoorn Crooners
Frank Douglas en het muziekleven in Oost Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij zet zich als zanger organisator van Old School Jazzevenementen al jaren in voor het levend houden van de erfenis van zijn jeugdhelden, waaronder Count Basie, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong en Frank Sinatra. Frank is regelmatig te horen als zanger bij onder andere het Euphoria Novelty Orchestra uit Almelo en de Bigband Straight Ahead uit Zutphen, waarmee hij door heel Europa heeft gereisd. De laatste jaren vormt hij samen met pianist Guus Essers " en saxofonist Sietze de Leeuw " The Jazz Selection" met mooie optredens in de regio.

Jos Veldhuizen is een doorgewinterde muzikant uit Apeldoorn, bekend als zanger en frontman van Flavium, Teaser (met Ad VandenBerg), Free&Easy en The Blueshop, zeker geen onbekende dus in de Nederlandse muziekwereld. Jos groeide op in het Apeldoorn-Zuid van de jaren '50 en heeft zijn muzikale roots in de blues- en rockmuziek van de jaren '60, '70 en '80.
Jack Baron (Apeldoorners kennen hem als Jaap van Baren) begon zijn solocarrière toen hij 30 jaar was en heeft daarvoor in diverse bandjes als zanger/drummer gespeeld. Jack Baron treed op in binnen- en buitenland als "Crooner". 

Gaby's Mood
Gaby Kaihatu volgde haar studie in Hilversum waar ze o.a. les had van van Deborah Brown, Gé Titulaer en Annett Andriessen. Na haar afstuderen werd ze gevraagd voor de succesvolle vocalgroup Sisters, waar zij 7 jaar deel van uitmaakte. Met als repertoire close-harmony en pop en met een combinatie van zang en dans, deed zij talloze optredens in binnen- en buitenland voor radio en televisie. Gaby werkt regelmatig met diverse artiesten en zingt o.a. bij Sonny's Inc, Hollywood Boulevard en Berget Lewis' Gospeltrain. Ook heeft zij haar liefde voor jazz weer opgepakt en treedt ze op met jazzpianist Stormvogel, onlangs nog tijdens het jazzfestival in Amersfoort. Deze middag wordt ze vergezeld door een combo o.l.v. gitarist Job Kaihatu, geen onbekende in de Apeldoornse muziekscene. 

Guus Essers Band
De broers Guus (toetsen) en Cees Essers (bas) zetten in de jaren 70 hun muzikale stempel in bands als Ambrozia (Eerbeek/Apeldoorn), Brimstone (Apeldoorn), Scope (Zwolle), Rob Hoeke Rhythm & Blues Band (Haarlem) en Quartet Guus Essers (Apeldoorn). Maar hun professionele muzikale carrière krijgt pas echt een boost met het spelen in de Nederlandse versie van de rockopera Hair. Drummer Jan ter Maat jr. volgt de voetsporen van zijn vader en sluit op 17 jarige leeftijd aan bij de band. Jan is een meester in brushes en in alle vormen van jazz, speelt in popbands, jazzbands, dixieland, coverbands, zowel in binnen- als buitenland. Een jaar na de intrede van Jan maakt André Jansen het kwartet compleet. André speelt saxen en klarinet en is o.a. als klarinet en saxofoondocent verbonden aan muziekscholen. De band speelt een breed repertoire, zowel Jazz, blues, latin, jazzrock als pop, maar ook een pittige boogiewoogie gaan ze niet uit de weg. 

De Jazzclub is een maandelijks terugkerend evenement en gratis toegankelijk, maar een vrije gift als blijk van waardering is welkom. De hapjes van deze editie worden aangeboden door 'De Stadsakkers' en 'Imperial Oak'. 

Praktische informatie
Datum:
    zo 22 september 2019
Tijd:        deur open: 14:45  |  aanvang: 15:00
Locatie:     Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Toegang:     Gratis/Pay what you want!
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden