Foto: Picasa

Orgelconcert Beekbergen met Harm Hoeve op orgel

Beekbergen - De orgelcommissie nodigt iedereen van harte uit om het concert op maandag 26 augustus te bezoeken.

Het hoofdorgel dat bespeelt wordt is het 17 stemmen tellende Koninklijke Schilling orgel, het oudste monument in de Gemeente Apeldoorn. Het Schillingorgel is gebouwd in 1779 en door koning Willem 1 in 1842 geschonken aan Beekbergen  Het orgel is tussen 2003 en 2005 volledig (terug)gerestaureerd en weer in oude glorie hersteld.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; " enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers." (aldus recensent Jan van 't Hul)
Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.
Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor.


Het orgel dat bespeelt wordt is het 17 stemmen tellende Koninklijke Schilling orgel, het oudste monument in de Gemeente Apeldoorn.  De entree is € 7, kinderen tot 12 jaar € 3.50. De concerten beginnen om 20 uur, de Kerk gaat open om 19:30 uur.

Meer berichten