Zaterdagmiddagwandeling op landgoed Bruggelen

BEEKBERGEN - Natuur snuiven in een bijzonder leefgebied, dat andere gebieden verbindt? Dat kan samen met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zaterdag 7 september.

Zij organiseren dan een wandeling op landgoed Bruggelen. Wie wist er dat de boommarter een vaste bewoner is van Bruggelen, net als vele roofvogelsoorten, waaronder de havik en wespendief? Het landgoed is onderdeel van de verbinding van het bosgebied van de Veluwe met de IJsselvallei. Voor de das en boommarter is deze verbinding van groot belang. De boswachters vertellen er alles over tijdens een heerlijke wandeling. De wandelaars bezoeken ook de heide, waar bijzondere reptielen vertoeven, zoals de zandhagedis, hazelworm en ook ringslang en adder. Wie weet ziet men er een!

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats van Geldersch Landschap & Kasteelen aan de Engelanderholt, 7361 CZ Beekbergen. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren niet nodig. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Henry Kats, tel. 06-53435237 of John Buitenhuis, tel. 06-46256260.

Meer berichten