lopende mensen
lopende mensen (Foto: unsplash)

openbare lezing Odd Fellows Apeldoorn

Apeldoorn - Op dinsdagavond 10 september houden de Odd Fellows Apeldoorn onder de noemer Odd Associates een lezing. Deze maakt deel uit van een serie van 8 open avonden voor belangstellenden die geïnteresseerd zijn in het doen en laten van de Odd Fellows. De lezing wordt gehouden door Dennis Godschalk en heeft als titel:

-Hoe is dat eigenlijk, besluiten om een Syrische vluchteling onder je hoede te nemen?-

Dennis Godschalk besloot in de zomer van 2016 zijn huis open te stellen voor Syrische vluchtelingen. Hoe kom je tot zo'n besluit en weet je eigenlijk wel waar je aan begint? Dat laatste laat zich raden. Nee natuurlijk, dat weet je niet. Iemand een maaltijd aanbieden bij je thuis is nog te overzien maar daarna? Deze avond worden we bepaald bij al deze vragen en zullen we ook kennis maken met een Syrische vluchteling die Dennis ontmoette en die zijn verhaal zal delen met ons. Het is een verhaal wat ons als Odd Fellows na aan het hart ligt. Het waarom daarvan komt deze avond aan de orde.

De bijeenkomst vindt plaats in het Odd Fellowhuis, Violierenplein 101 te Apeldoorn en begint om 20:00 u; inloop vanaf 19:30 u. De toegang is gratis en na afloop is er volop gelegenheid tot discussie onder het genot van een hapje en een drankje. Jullie zijn van harte uitgenodigd.

Het tempo van onze maatschappelijke ontwikkelingen ligt hoog. Het kost moeite en veel extra inspanningen om dit tempo bij te houden. Juist dan voel je bij jezelf de behoefte om even uit deze maalstroom te stappen en tijd vrij te maken voor bezinning. Ook dat lukt niet altijd, zeker als er sprake is van een structureel verband.

Voor degenen die tijd kunnen vrijmaken voor ontmoeting en inspiratie kennen we het associate programma. Dit bestaat uit 8 bijeenkomsten per jaar m.u.v. de maanden juli, augustus en december. Het is een vrij toegankelijk programma voor iedere geïnteresseerde. Tijdens deze bijeenkomsten houdt één van onze leden een inleiding over een voor hem of haar belangrijk onderwerp, gerelateerd aan de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden