Lezing Noorderlicht bij Volkssterrenwacht Bussloo

Bussloo - Op vrijdagavond 16 augustus wordt op de Volkssterrenwacht Bussloo een speciale presentatie gehouden over het noorderlicht door Thea Schenk.

Het noorderlicht, ook wel poollicht genoemd wordt herkend als een groene of paarse gloed aan de nachtelijke hemel. Dit spectaculaire verschijnsel wordt heel zelden ook in Nederland waargenomen. Hoe ontstaat het noorderlicht en hoe kan het worden herkend?

Thea Schenk reisde vaak naar Noorwegen en IJsland om het noorderlicht waar te nemen. Zij zag meer dan 100 keer het noorderlicht. Het viel haar op dat de kennis van de meeste bezoekers beperkt was over dit fenomeen. Vandaar dat zij besloot om lezingen te gaan geven en haar praktijkkennis te delen met anderen. De lezingen gaan niet alleen over het ontstaan en herkennen van noorderlicht, maar ook hoe deze het best kan worden waargenomen, de effecten van ruimteweer en zelfs ook over poollicht op andere planeten. Hoe dit precies in zijn werk gaat zal zij uiteraard vertellen aan het publiek.

De Volkssterrenwacht Bussloo is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en heeft een korte pauze.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden