nachtpauwoog
nachtpauwoog (Foto: Jan Kerseboom)

Nachtvlinders kijken tijdens Nationale Nachtvlindernacht

Apeldoorn - Op vrijdag 30 augustus wordt de Nationale Nachtvlindernacht, een initiatief van de Vlinderstichting, op 50 locaties in Nederland gehouden.

Ook in Apeldoorn is er gelegenheid om kennis te maken met deze prachtige soms zeer kleurrijke vlindergroep. De vlinders komen af op een felverlicht laken, maar ook op zoete lokmiddelen zoals stroop. De bedoeling van deze activiteit is om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid over het gehele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen.

Bij goed weer komen tientallen soorten nachtvlinders op het verlichte laken af. We hopen natuurlijk op spectaculaire soorten zoals pijlstaarten maar ook de kleinere soorten nachtvlinders zijn prachtig om te zien. Om 21.15 uur wordt de lamp aangezet en afhankelijk van het succes gaan we door tot in de nachtelijke uren. U kunt de gehele avond meedoen of een uurtje langskomen op deze gezellige happening. De KNNV afdeling Apeldoorn verzorgt deze avond en is met 3 nachtvlinderexperts aanwezig.

De locatie is het park gelegen achter de straat Barnewinkel langs de A50 in wijk De Maten.

Info j.kerseboom6@chello.nl of www.vlinderstichting/nachtvlindernacht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden