Apeldoornse vrijwilligersorganisaties gaan samen de strijd aan tegen schulden

Apeldoorn - De Apeldoornse vrijwilligersorganisaties de Kap, Humanitas en Schuldhulpmaatje hebben hun samenwerking officieel in een overeenkomst vastgelegd en ondertekend.

In de praktijk kennen de drie organisaties al jarenlang een actieve samenwerking, door met vrijwilligers hulp te bieden aan inwoners met financiële zorgen. Vaak ter ondersteuning aan een formeel schuldhulpverleningstraject bij de gemeente. Behalve het vastleggen van wat in de praktijk al gebeurt, spreken de bestuurders ook de ambitie uit om in de toekomst verder te gaan in het delen van kennis en ervaringen, het meten van de resultaten en het gezamenlijk inzetten op preventie. Zo zijn de drie organisaties ook aangesloten bij het netwerkinitiatief Apeldoorn Financieel Fit, dat eerder dit jaar werd gelanceerd.

Erna van Bussel, Ben Bloem en Harry Stoffels zetten namens hun organisaties de handtekeningen onder het gezamenlijke document. "We zijn erg blij met deze stap. Het maakt voor iedereen duidelijk wat we in de samenwerking allemaal al doen. En het spreekt een mooie ambitie uit voor de toekomst. Samen gaan we de strijd aan met armoede in Apeldoorn".   

Meer berichten