Exposities in Randerode en Winkewijert

Apeldoorn - Van 7 augustus tot 30 september 2019 zijn er drie verschillende exposities te bezichtigen dagelijks tussen 10.00 uur en 20.00 uur van  in Verpleeg en Reactiveringscentrum Randerode  en Winkewijert aan de Zr. Meyboomlaan 10, Apeldoorn

Anneke Dijkhuis"Schilderijen in Winkewijert en glaswerk in de vitrines
Haar glasobjecten (kandelaars), die deels door middel van de fusingtechniek zijn gemaakt,  zijn voorzien van een titel, verwijzend naar een plek op de wereld. 
Wat het schilderwerk betreft gaat haar voorkeur uit naar impressionistische landschappen, zeegezichten en portretten, uitgevoerd in verschillende technieken: aquarel, acryl, olieverf met coldwax en mixed media. Zonder in details te vervallen vertaalt zij haar beleving naar het doek. Voor mijn creatieve ontwikkeling volgde ik verschillende opleidingen zoals portret- en modeltekenen, een cursus beeldhouwen en 'en-plein-air'- schildercursussen aan de Nederlandse kust en op de Waddeneilanden, onder begeleiding van getalenteerde kunstenaars. Mijn werk is geregeld te zien in binnen- en buitenland.

Tiemen van Westerveld: Schilderijen

Tiemen van Westerveld schildert met acryl en olieverf. Hij heeft les gehad bij verschillende kunstschilders. Schilderen is zijn passie, "kijken, ervaren en beleven" is zijn motto op zijn ontdekkingsreis in de schilderkunst.  Zijn werk is realistisch en vaak klassiek: het stilleven, het portret van mens en dier en het landschap. Van Westerveld houdt van warme, contrasterende kleuren en het schilderij ontstaat vaak uit een directe betrokkenheid met het onderwerp.
 

Meer berichten