Paaltjes voor veiliger oversteek Het Rooster

Op woensdag 17 juli worden vier paaltjes bij de schoollocatie Het Rooster inwijk Zuidbroek te Apeldoorn onthuld. Ze komen te staan bij de oversteek voor voetgangers en fietsers van de driesprong Laan van Zuidbroek – Laan van de Leeuw – Korrelhoed.

Op dit punt is het nogal druk tijdens de ochtendspits. Dan brengen ouders met de auto hun kinderen naar school en komen en gaan automobilisten naar hun werk. Deze oversteek wordt als onveilig ervaren door ouders en kinderen die te voet of fiets naar school komen.

Voor de bewonersgroep Slow Down Zuidbroek was dit reden om een half jaar aandacht te besteden aan de verkeersveiligheid op deze plek. Dit door middel van een reeks aan acties. Kinderen hebben verkeersborden mogen schilderen. Deze zijn een tijdlang aan de lantaarnpalen rond deze kruising opgehangen. Met ‘echoguns’ van Veilig Verkeer Nederland hebben schoolkinderen de snelheid van automobilisten bepaald. De politie heeft een tijdlang nadrukkelijk gepost.

Permanent van aard zijn enkele maatregelen aan de oversteek zelf die de gemeente nog zal nemen. Die zullen nog meer aan de automobilist duidelijk maken dat hier een oversteek is voor het langzame verkeer.

De vier paaltjes gaan de hoeken van de oversteek markeren. Zij zijn beschilderd door de kinderen die half april tijdens een schoolfeest de acht mooiste verkeersborden hebben geschilderd.

De onthulling wordt gedaan door vier kinderen met hulp van de wijkwethouder Wim Willems, schooldirecteur Mark ter Horst, voorzitter van de wijkraad Harry Elsinga en initiatiefnemer van Slow Down Zuidbroek Bas Nijenhuis-Vesseur. En alle kinderen van de school Het Rooster zijn erbij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden