Bijgaand een foto en video van de bonobo’s die getrakteerd worden op suikerriet.
Bijgaand een foto en video van de bonobo’s die getrakteerd worden op suikerriet. (Foto: Apenheul)

Apenheul viert 48ste verjaardag met bijzondere traktatie voor de bonobo's

Dierenpark Apenheul uit Apeldoorn viert vandaag haar 48e verjaardag met een bijzondere traktatie voor de bonobo's. Voor deze apen - die van alle apen het meest op mensen lijken – staat er alleen vandaag suikerriet op het menu, wat voor bonobo's een echt feestmaal is.

De bonobo is één van de 35 apensoorten die Apenheul rijk is. Van alle apen lijkt deze apensoort het meest op mensen: ons DNA is voor ruim 98 procent hetzelfde. Ook is de bonobo één van de vijf apensoorten die dit jaar centraal staan binnen Apenheul's jaarthema 'herken jezelf'. Aan de hand van het gedrag van bonobo's, gorilla's, orang-oetans, ringstaartmaki's en doodshoofdapen ontdekken bezoekers op welke aap zij het meest lijken. In de zomervakantie organiseert Apenheul van 19 juli t/m 18 augustus extra kinderactiviteiten binnen dit thema.

De Apenheul werd 48 jaar geleden in 1971 opgericht door de Rotterdamse fotograaf Wim Mager. Zijn idee voor het huisvesten van apen was revolutionair. Hij wilde dieren niet in hokken en kooien huisvesten, maar in grote, natuurlijke verblijven waar ze zoveel mogelijk natuurlijk gedrag kunnen laten zien.

Inmiddels is Apenheul uitgegroeid tot een 13 hectare groot park met bijna 300 apen, waarvan ongeveer de helft los tussen de bezoekers loopt. Dit concept is wereldwijd nog steeds uniek. Daar is het Apeldoornse apenpark erg trots op.

Meer berichten