Foto: Angeline Dobber

Herenboerderij Apeldoorn bij de Wenum Hoeve

Wenum Wiesel - Op zaterdag 13 juli tussen 13.00 uur – 15.00 uur en woensdag avond 17 juli en 18 september om 20.00 uur zijn er informatieavonden op Wenum Hoeve.

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten.

De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel. Maar inmiddels zijn er op veel meer plaatsen mensen opgestaan die met een eigen Herenboerderij grip willen op hun eten, zo ook in Wenum.

Zij willen onderzoeken of het haalbaar is om in Apeldoorn te komen tot een Herenboerderij. Om van de kant te komen is het belangrijk dat er voldoende geïnteresseerden zijn die op termijn ook bereid zijn om per huishouden een eenmalige investering te doen. Hoeveel die is, welke stappen gezet moeten worden tot er van eigen boerderij gegeten kan worden en wat het u allemaal oplevert, vertellen we u graag.

Inmiddels heeft de eerste inloopavond gehouden in het voorjaar reeds 3 kartrekkers opgeleverd, namelijk Marcel Cantor, Rene Bonekamp en Bert de Groot. Gert-Jan & Hanneke Wensink het boeren echtpaar helpen ook mee.

Een vertegenwoordiger van Herenboeren Nederland is bereid om inwoners uit Apeldoorn en omstreken meer te vertellen over de ins en outs van een Herenboerderij. We nodigen u daarom van harte uit op een van de drie genoemde momenten in Wenum Wiesel aan de Wenumsedwarsweg 99 zodat u zich kunt laten informeren.

Er zullen ook kartrekkers bij aanwezig zijn. De koffie met lekkers staat klaar.

Meer informatie over Herenboeren vindt u op www.Herenboeren.nl of www.wenumhoeve.nl

Meer berichten