Wynette Schouten uit Apeldoorn deelt haar persoonlijke ervaringen met verlies

Apeldoorn - Wanneer Wynette Schouten zowel haar broer als haar vader verliest aan de vreselijke tanden van kanker komt zij in een emotionele staat terecht waarin vele vragen bij haar opborrelen. De persoonlijke verwerking hiervan komt duidelijk naar voren in 'Rauw - Kanker: verval, verlies en verwerking'. Deze bijzondere gedichtenbundel wordt sinds vrijdag 5 juli uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

'Rauw' schetst het verlies van een naaste aan een vreselijke ziekte. Met melodieuze en indringende verzen tekent Wynette Schouten het proces van de diagnose tot het levenseinde in een schrijnende tijdlijn. En geeft ze een indruk van hoe het voor een nabestaande is om hierna verder te moeten leven. De bijkomende gevoelens, zoals twijfelen aan alles wat ooit hoop gaf, zijn voelbaar in de gedichten. Kortom: dit is rouw in zijn meest rauwe vorm. Ongetwijfeld herkenbaar voor velen. Een herkenbaarheid die steun kan bieden aan ieder die een naaste heeft verloren aan kanker.

Wynette Schouten (1975) krijgt in haar werk als geestelijk verzorger regelmatig te maken met levensvragen en zingevingsvragen. Dat krijgt een hele persoonlijke lading als in twee jaar tijd zowel haar broer als haar vader overlijden aan kanker. Daarmee worden zoveel eigen vragen en emoties losgemaakt... Onbeschrijfelijk! En toch blijkt schrijven haast therapeutisch: zoekend naar beelden en woorden voor een verdriet en gemis dat zich zomaar niet laat vangen... Zo rauw...

ISBN: 9789463894050

 

Meer berichten