OERRR waterdiertjes zoeken in Weteringse Broek

Apeldoorn - Kom in de vakantie waterbeestjes zoeken in het natuurgebied Weteringse Broek, gelegen tussen Apeldoorn en Teuge.

Bekijk samen met de boswachter de onderwaterwereld Weteringsbroek op maandag 22 juli om 13.30 uur. Met schepnet, loeppotjes en zoekkaarten ga je 2 uur op zoek naar kikkervisjes en andere waterdiertjes. En voor wie durft, bij heerlijk weer lekker met je blote voetjes in het water. De activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Kinderen kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van een ouder of volwassene.

Leden van Natuurmonumenten betalen € 7,- per persoon, niet-leden € € 4,- Aanmelding vooraf is verplicht. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/weteringse-broek of bij de Ledenservice van Natuurmonumenten T (035) 655 99 55.

Samen met de boswachter bekijk je de mooie plekken. Je ontdekt waar de meeste diertjes zich schuilhouden en wat er zoal in het water leeft. Met allerlei onderzoeksmaterialen bekijk je het waterleven van dichtbij. De boswachter kan je precies vertellen hoe de diertjes leven en wat dat zegt over de kwaliteit van het water.

Er kan geparkeerd worden aan de Beemterweg nabij huisnummer 50, Beemte Broekland, daar vertrekt de boswachter om 13:30 uur naar de poel.

OERRR is gewoon buiten bezig zijn. Lekker buiten spelen en de natuur ontdekken. Een stap buiten de deur is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 zelf de natuur laat ontdekken.

Meer berichten