Iris Burghout samen met John Langen van Wijkraad Apeldoorn-Zuid bij het schaalmodel de "Kayersbron". (Foto: Danielle van de Vlag)
Iris Burghout samen met John Langen van Wijkraad Apeldoorn-Zuid bij het schaalmodel de "Kayersbron". (Foto: Danielle van de Vlag) (Foto: Danielle van de Vlag)

Buurtkinderen maken kunstobject

Apeldoorn - Kunstenares Iris Burghout laat vol trots haar schaalmodel van het kunstobject zien dat in de maak is. Vrijdagmiddag 5 juli gaat Iris samen met kinderen en ouders uit Apeldoorn-Zuid een gezellige en creatieve middag tegemoet. ,,Iedereen mag meehelpen om kleurelementen voor het unieke kunstobject 'Kayersbron' tot stand te brengen."

Door Danielle van de Vlag

Voor de gemeente Apeldoorn maakt Iris een blijvend kunstwerk in de vijver van het Zuiderpark, met artistieke bijdragen van kinderen uit de wijk.

Iris: ,,Kinderen uit Apeldoorn Zuid zijn, onder begeleiding van hun ouders, welkom op deze creatieve middag om een bijdrage aan het kunstwerk te leveren. Bijzonder om met zoveel verschillende mensen te mogen samenwerken. Dat is echt heel erg fijn. Het wordt een uniek Apeldoorns product, volledig handgesneden uit rvs en bewerkt door mij, met medewerking van Apeldoornse bedrijven voor bijvoorbeeld het lassen en het vervoer. En uiteraard vrijdag 5 juli met de creatieve bijdrage van de buurtkinderen. Dat is heel bijzonder!"

Iris: ,,Het idee is begonnen met een vraag. Van een vraag gingen we naar een leuke emaille-workshop op Burendag. Daarna zijn we bezig gegaan met het bepalen van een locatie, het maken van een ontwerp en het regelen van fondsen, als verschillende mensen samenwerken bloeit er altijd wel weer iets nieuws op. Op 5 juli zijn er ook veel vrijwilligers aanwezig om te helpen bij de creatieve middag, heel fijn om dit samen te kunnen en mogen doen. De creatieve middag is van 14.30 uur tot 17.00 uur in de binnentuin van Dok Zuid. Trek oude kleding aan, we maken mooie kunstwerkjes met acrylverf, wasco en glitter, maar gaan ook natuurlijke elementen gebruiken uit het park zoals zand en blaadjes. Ook is er een spinning art apparaat, heel leuk, ook voor de jongere kinderen. Samen creatief bezig zijn, ondertussen allerlei mooie dingen ontdekken én natuurlijk lekker ravotten. Het wordt heel gezellig, er is een springkussen, limonade en we sluiten het festijn af met poffertjes. Het kost overigens niets."

Het kunstwerk heet Kayersbron, het is een speels ontwerp die vorm heeft van een spuitende waterbron, maar waar je ook een boom in kunt zien. Iris: ,,Mensen kunnen hun fantasie er op loslaten, dit object wordt gemaakt om te vieren dat de Kayersbeek is aangelegd. Het kunstwerk komt in de vijver van het Zuiderpark. Het is natuurlijk superleuk dat kinderen en eventueel ouders hun steentje kunnen bijdragen aan dit kunstobject en later kunnen zien en zeggen dat ze daar ook aan meegeholpen hebben."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden