Winkelcentrum Anklaar in trek bij winkelketens

Apeldoorn – Met de komst van winkelketens Hema, Ter Stal, Shoeby, Kwalitaria en Hans Anders is bijna 80% van het nieuwe winkelcentrum Anklaar verhuurd. De afbouwwerkzaamheden zijn in volle gang en op 9 oktober a.s. vindt de feestelijke opening van het volledig nieuw gebouwde winkelcentrum Anklaar plaats. 

Winkelcentrum Anklaar komt op de plek waar ruim 40 jaar het voormalige winkelcentrum heeft gestaan. Naast veel nieuwe huurders zullen ook diverse huurders uit het 'oude' Anklaar terugkomen in het winkelcentrum zodat een aantrekkelijke mix van landelijke ketens en lokale Apeldoornse ondernemers ontstaat. Dit zijn naast genoemde winkelketens onder andere Albert Heijn, Lidl, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Kruidvat, Blokker, Bruna, Garant Optiek, Bakkerij Frentz, Groenteboer Kros, Speciaalzaak Mekelenkamp, Ami Kappers en Cafetaria Anklaar. Boven het winkelcentrum worden 60 appartementen gerealiseerd, waarvan 28 koopappartementen en 32 vrije sector huurappartementen. De koopappartementen zijn inmiddels vrijwel allemaal verkocht en de huurappartementen gaan naar verwachting rond deze zomer in de verhuur.

De ontwikkeling van winkelcentrum Anklaar is in handen van BPD Ontwikkeling BV. BPD werkt hierbij nauw samen met gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion.
Het winkelcentrum wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek en dat het centrale ontmoetingspunt wordt met ruim 14.000 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. In het Stadsdeelhart bevinden zich ook de opgeleverde woongebouwen voor senioren met zorgvoorzieningen van Habion. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met ca. 535 parkeerplaatsen waar de bezoekers de eerste twee uur gratis kunnen parkeren. Kijk voor meer informatie op www.stadsdeelhart-anklaar.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden