Albert Heijn Sprengenpark ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk

Apeldoorn - Albert Heijn Sprengenpark - Apeldoorn is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer de heer Paul Bredewout ontving het keurmerk op 14 juni. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. 

Lokaal en duurzaam ondernemen
Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Bredewout en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Deze enthousiaste ondernemer is o.a. gecertificeerd door hoge score op het gebied van lokale betrokkenheid en de grote maatschappelijke betrokkenheid dat zich o.a. uit in de materiele steun die hij verstrekt aan 40 kinderen in Peru. Dit heeft o.a. bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria
Albert Heijn Sprengenpark in Apeldoorn is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek. 

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Bredewout is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: 'Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.'
Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Albert Heijn Sprengenpark in Apeldoorn hebben ruim 230 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO. 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden