Gebruik je hersenen en doe mee aan Het Sportieve Brein

Apeldoorn - Gebruik je hersenen en doe mee aan Het Sportieve Brein. 
Met deze slogan werft de ABF (Apeldoornse Bridge Federatie) in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn cursisten om te leren bridgen.

Project Het Sportieve brein is een beproefd project, dat eerder al door onder andere de gemeenten Hoogeveen en Deventer met succes is gelanceerd. Het beoogt 60-plussers in beweging te brengen. Niet alleen door het aanbieden van een bridge-cursus waarmee je hersenen worden uitgedaagd, maar ook door het aanbieden van een bewegingsaanbod van een wandel en fietsclub.

Kortom: je hoofd gebruiken. Nadenken. Onthouden. Rekenen. Dat op een speelse manier door middel van het kaartspel Bridge. Samen leren, mensen ontmoeten, samen oefenen. Samen inspannen en ontspannen, samen bewegen. Dat door middel van de cursus Bridge, ondersteund door een bewegingsaanbod van een fiets- en wandelorganisatie.

Dit is dé kans om goedkoop in aanraking te komen met de bekendste denksport ter wereld. De GEMEENTE APELDOORN subsidieert namelijk de bridgecursus. Het eigen aandeel in de kosten bedraagt slechts €30 per persoon. De cursus begint na de zomer.

Wilt u meer weten? Bijvoorbeeld hoelang de cursus duurt, hoe moeilijk de lesstof is, of u ervoor in aanmerking komt, etc. Kom dan naar een van onderstaande informatiebijeenkomsten of stuur een mail naar: actie@bridgeninapeldoorn.nl. Meer info op www.bridgeninapeldoorn.nl of op Facebook: Bridgen in apeldoorn.

Informatiebijeenkomsten

Apeldoorn Zuid : 1 juli om 14.00 uur bij Denksportcentrum, Dubbelbeek 24

Apeldoorn Centrum: 2 juli om 16.00 uur bij Gigant (foyer), Nieuwstraat 377

Apeldoorn Noord : 18 juli om 14.00 uur bij DVAN, Sleutelbloemstraat 22

Ugchelen : 4 juli om 16.00 uur Dorpshuis 'Ugchelens Belang', Bogaardslaan 81

Klarenbeek : 9 juli om 14.00 uur bij MFC Klarenbeek (De Brug), Bosweg 14

Uddel : 10 juli om 19.00 uur bij St.Sport-en Cult. Centrum, Gardenseweg 33

Hoenderloo : 11 juli om 19.00 uur bij Dorpshuis Hoenderloo, Paalbergweg 26

Beekbergen : 15 juli om 16.00 uur Hotel Engelanderhof, Arnhemseweg 484

Loenen : 15 juli om 12.00 uur bij Dorpscentrum De Brink, Hoofdweg 5

Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, meldt u zich dan aan door een mail te sturen naar: actie@bridgeninapeldoorn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden