Erkenning voor Apeldoorns opvoedprogramma Home-Start

Apeldoorn - Het opvoedprogramma Home-Start is opnieuw erkend als effectief programma voor opvoedondersteuning. Home-Start heeft hiermee opnieuw waardering gekregen voor de werkwijze met vrijwilligers die ouders wekelijks ondersteunen bij hun alledaagse opvoedvragen. In Apeldoorn wordt het programma al twintig jaar uitgevoerd door Stimenz. De afgegeven erkenning door de nationale onafhankelijke Erkenningscommissie Interventies is in principe vijf jaar geldig.

Home-Start is er voor alle gezinnen die in de gemeente Apeldoorn wonen en tenminste 1 kind onder de 7 jaar hebben. Home-Start koppelt ervaren ouders aan gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij gebruiken hun eigen levenservaring om andere ouders met jonge kinderen een dagdeel per week te ondersteunen. Zij bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. De steun bestaat onder andere uit persoonlijke aandacht, tijd om te luisteren en een handje helpen. De gezinnen geven zelf aan waar ze steun wensen: hun vragen staan centraal.

Voor meer informatie over het programma of aanmelden kan men bellen met Stimenz (088 784 64 64) of een e-mail sturen naar home-start@stimenz.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.stimenz.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden