Douwe Geluk trots op zijn erkenning
Douwe Geluk trots op zijn erkenning (Foto: Hans Tielman)

De Kokuryukai I.F.A.A. erkent Tai Chi leraar Douwe Geluk

APELDOORN - Laoshi ( leraar ) Douwe Geluk van Tai Chi Apeldoorn 'Bron van Geluk' ontving erkenning van de Kokuryukai I.F.A.A.: International Fighting Arts Association. Douwe kreeg deze erkenning voor zijn enorme inzet voor Tai Chi, Qi Qong en de vechtsport in het algemeen.

De I.F.A.A. Kokuryukai is het genootschap van de zwarte draak. Een organisatie die vechtsport docenten erkent en samenbrengt. In de bekende film 'bloodsport' met Jean Claude van Damme is deze organisatie ook genoemd. Die film ging over het verhaal van Frank Dux die het Koga Yamabushi Ninjitsu leerde van een Japanse leraar. Met deze stijl zou Dux een illegaal vechtsport kampioenschap genaamd, 'de kumite' gewonnen hebben van 1975 tot 1980.

Deze organisatie heeft het werk van Douwe Geluk binnen de vechtsport aandachtig gevolgd. Dingen als het How Chuen Monkey Kung Fu, zijn boeken, zijn enorme Tai Chi school, tot zijn nationale en internationale deelnames aan wedstrijden. De I.F.A.A. Kokuryukai 'Black Dragon Society' vond dat het tijd was om Douwe Geluk toe te laten treden in hun gelederen. Erg trots en vol verrast nam Apeldoorner Douwe Geluk deze erkenning in ontvangst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden