Vierdaagse workshop bij papierfabriek de Middelste Molen in Loenen

Loenen - Papierkunstenaars Betty Disco, Hanne Mahler en Miriam van der Linden bieden op 3 t/m 6 juli een gevarieerd papierkunstprogramma aan.

Dat gebeurt in de Middelste Molen, de papierfabriek in de prachtige landelijke omgeving aan de Loenense beek en langs het Apeldoorns Kanaal, waar al sinds 1622 papier wordt gemaakt.

Cursisten experimenteren tijdens deze vierdaagse met papierscheppen en papierpulp gieten in verschillende vormen en maten en van diverse vezels en kleuren. Vervolgens worden verschillende technieken aangeleerd. Het vouwen van boekjes met katern, eenvoudige origami mapjes, leporello's (vouwboek) en unieke kaarten met bijpassende enveloppen.

Door gebruik te maken van de Japanse suminagashi (drijvende inkt) techniek en het Turkse ebru marmeren wordt een mooie uitstraling gegeven aan het papier. Op een handgeschepte leporello is het mogelijk een persoonlijk kunst dagboekje te maken, waar verschillende papierschep- technieken zoals lamineren, sjabloneren en blinddrukken voor kunnen worden gebruikt.

Voor informatie en inschrijving: miriamvanderlinden@gmail.com www.demiddelstemolen.nl,www.papiertuin.nl

Meer berichten