Once upon a lifetime: Angela Zeeuw van der Laan exposeert in Salon 1813

Apeldoorn - Angela Zeeuw van der Laan, bekend van het Van der Valk hotel de Cantharel, exposeert haar werken in Salon 1813.

Bij Angela's valt haar oog voor detail, kleur en compositie op en die komen niet uit de lucht vallen, want dit zette zij in bij de inrichting van het eigen hotel. Later vond zij tijd en energie ook vele andere locaties van de Van der Valk hotels en restaurants, andere bedrijven en woningen met veel smaak en durf in te richten. Ze zegt daarover: ,,Vrijwel onmiddellijk voelde ik dat schilderen mijn passie zou gaan worden. Het werkwoord 'kijken' kreeg een nieuwe betekenis. Frans de Kok leerde mij namelijk fragmentarisch kijken, elk detail te zien. En te begrijpen waarom die ene penseelstreek nu net dát effect geeft. Het proces heeft mij blijvend in de greep". Een andere, Apeldoornse, kunstenaar Kees Blom heeft daar nog een aantal fijne kneepjes van het vak aan toegevoegd.

Opening expositie Angela Zeeuw van der Laan vindt plaats op zondag 23 juni, vanaf 15.00 uur in Salon 1813 aan de Deventerstraat 13, gratis entree en bubbels.

Meer berichten