Woongebouw Duivenlaan krijgt nieuwe bewoners

Woongebouw Duivenlaan krijgt nieuwe bewoners

Apeldoorn - Ons Huis gaat per 1 juli vrijstaande appartementen in het woongebouw aan de Duivenlaan in Apeldoorn Zuid verhuren aan mensen die ondersteund worden door Philadelphia.

Woningstichting Ons Huis verhuurt al sinds 2017 appartementen van de Duivenlaan aan senioren die ondersteuning krijgen van Thuiszorg Waalstad. De reden hiervoor is dat Ons Huis ook graag aan kwetsbare groepen een thuis geeft. Maar ondanks de samenwerking met Thuiszorg Waalstad is een deel van het woongebouw blijven leegstaan. Een reden voor Ons Huis en de huidige bewoners om een tweede zorgpartij en de mensen die zij begeleiden te verwelkomen.

Philadelphia
Zoals het er nu naar uitziet, trekken vijf nieuwe bewoners per 1 juli in hun appartement. Miriam Schuijer, manager Dienstverlening van Stichting Philadelphia, is er blij mee: "Locaties waar mensen onder begeleiding kunnen wonen in Apeldoorn zijn schaars. De Duivenlaan is een veilige en rustige plek waar mensen die wij ondersteunen kunnen wonen."

Huidige bewoners positief
De huidige bewoners van het woongebouw zijn ook positief over de nieuwe ontwikkeling. "Ik ben blij dat het straks weer meer bewoond is", aldus één de huidige bewoners.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden