Apeldoorn Gitaar Series

Apeldoorn - Op zondag 23 juni is de Apeldoorn Gitaar Series in de Doopsgezinde Kerk aan de Paslaan 6  in Apeldoorn. Te gast is João Amaro.

João Amaro begon op zijn vijfde aan zijn muziekopleiding aan de muziekschool in zijn geboortestad Guarda, waar hij zowel piano als gitaar studeerde. Op zijn veertiende vervolgde hij zijn opleiding klassiek gitaar aan het San José Conservatorium eveneens in Guarda en in 2017 behaalde hij cum laude zijn Bachelor klassiek gitaar aan de Escola Superior de Música in Lissabon.

Momenteel rondt hij zijn masterdiploma uitvoerend musicus af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij onder toezicht van Sabrina Vlaskalic en Goran Krivokapic aan het niet-idiomatische gitaarrepertoire van de 20e eeuw werkte.

In het concert met werken van niet-gitarist-componisten, zullen twee contrasterende werelden elkaar ontmoeten; zoals Benjamin Britten's - Nocturnal after John Dowland, Frank Martin's - Quatre Pieces Breves maar speelt hij ook werk van J. Kaspar Mertz, de braziliaanse Sergio Assad en portugese fado-gitaartranscripties van Carlos Paredes.

Entree 15.00 euro

Reserveren: infocgsapeldoorn@ziggo.nl

Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-apeldoorn-gitaar-series-joao-amaro-52936931788

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden