Mee op Zomertrek bij Staatsbosbeheer

Ugchelen - De laatste jaren is Staatsbosbeheer zich steeds bewuster van het belang van natuur beleving. Wij weten als geen ander hoe belangrijk de natuur is voor je geluk en gezondheid. Hierbij gaat het niet zo zeer om de kennis over- maar het echt ondergedompeld zijn in die natuur. 'Beleven' is het sleutelwoord. Staatsbosbeheer organiseert speciale trektochten over de Veluwe om de natuur volledig te beleven. Deze zwerftochten door onze mooie natuur zijn een individuele natuurbeleving.

Natuurbeleving is eigenlijk een containerbegrip voor: de natuur ervaren met zo veel mogelijk zintuigen. Dat is dus, proeven, voelen, ruiken, zien en horen. Dat is ook waar het bij een Zomer-trek om draait. Even los raken van de kennis over de natuur en helemaal op gaan in de beleving van de natuur. Het gaat er tijdens de Zomer-trek om dat je de bossen, heide en zandverstuivingen echt in het moment ervaart. Dus niet; wat voor bos is dit? Maar; Vind je het bos tijdens de Zomer-trek mooi?

Wat is een zomer-trek?
'De zomer-trek heeft de natuur beleving hoog staan. Vanaf 9 uur beginnen we, en de Zomer-trek eindigt met het avondeten. Het doel van de trek is om de hele dag buiten te zijn en alle aspecten van de natuur te beleven. Die beleving ervaar je individueel maar we trekken wel in een kleine groep over de Veluwe. De basis is om bewust met de dag om te gaan. Gisteren en morgen bestaan even niet, maar we ervaren de natuur met al onze zintuigen in het hier en nu. Het is een zwerftocht door een gebied dat niemand op deze manier kent. Dit gebied waar te nemen met je hart en je er met enthousiasme en overgave mee te verbinden. Hoe dat precies gaat… ? Ga een keertje mee!

Voor wie is de Zomer-trek?
Iedereen die graag een bijzondere dag in de natuur wil ervaren is meer dan welkom om mee te gaan. Wanneer je een dag helemaal voor jezelf zoekt. Als je de dagelijkse beslommeringen wilt vergeten en je onderdeel wil voelen van de natuur om je heen. Het is een tocht voor individuele deelnemers en dus niet bedoeld als groepsactiviteit.

Info:

Datum: 6 juli

Start: Locatie Boskantoor in Ugchelen, 9.00 uur-18.00 uur

Prijs: per persoon €95,- (inclusief koffie/thee, lunch, diner)

Opgeven: www.staatsbosbeheer.nl/zomertrekveluwe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden