Berg op voor Join4Energy: 'Strijkstokken doen we niet aan'


Hajo heeft de afgelopen vijf maanden onder intensieve begeleiding bij TopFit Apeldoorn enorm hard gewerkt aan zijn conditie.
Hajo heeft de afgelopen vijf maanden onder intensieve begeleiding bij TopFit Apeldoorn enorm hard gewerkt aan zijn conditie. (Foto: )

Berg op voor Join4Energy: 'Strijkstokken doen we niet aan'

Apeldoorn -  De 64-jarige Hajo de Roo is 64 jaar doet mee met de 'Challenge Mont Ventoux 2019' van Stichting Join4Energy. ,,Het onvoorstelbare leed dat de sluipende energiestofwisselingsziekte met zich mee heeft gebracht in het gezin van mijn vriend heeft mij enorm getroffen."

Door Danielle van de Vlag

,,De stichting zamelt al vele jaren geld in voor de ontwikkeling van een medicijn om energiestofwisselingsziekte bij jonge kinderen te kunnen behandelen of elk geval af te remmen. De farmaceutische industrie is daarin niet geïnteresseerd, omdat het te weinig geld oplevert. Het onderzoek gebeurt bij de Radboud Universiteit in Nijmegen en er zijn in de afgelopen jaren veelbelovende resultaten behaald!"

,,Ik ben in aanraking gekomen met Join4Energy door mijn vriend Gert. Zijn zoon leed aan een energiestofwisselingziekte en is ruim 3 jaar geleden overleden. Het onvoorstelbare leed dat deze sluipende ziekte met zich meebrengt in een gezin heeft mij enorm getroffen. Alle deelnemers (vrienden, familie en collega's) zijn op die berg met hetzelfde doel bezig. Zij vormen een enorm grote familie die knokken en presteren voor het medicijn. Niet alleen op die berg, maar ook voor die tijd en daarna. Daar wil ik bij horen."

,,Een van die grote sponsoracties is de Challenge Mont Ventoux op 15 juni 2019. Fietsen, mountainbiken, hardlopen, wandelen, steppen of anders bewegen. Dit jaar gaan 250 deelnemers 22 km bergopwaarts! Al het geld dat we inzamelen gaat volledig naar het onderzoek. Strijkstok, dure directeuren, tv spots, luxe etentjes: daar doet de stichting niet aan!! Wij zijn vrijwilligers, alles gaat naar het onderzoek!"

,,Deze 10e editie is voor mij de 6e keer dat ik mee ga om de berg te overwinnen. Ik heb meerdere keren moeten afstappen. Maar meedoen is ook een grote prestatie! Mijn team "Saint Ventoux" bestaat uit 17 deelnemers die Join4Energy een warm hart toedragen. Elke deelnemer neemt minimaal € 1000 sponsorgeld mee. Gelukkig zijn we in staat gebleken samen ruim € 40.000 binnen te halen. Waar een klein team groot in kan zijn!"

,,Ik heb de afgelopen 5 maanden onder intensieve begeleiding bij TopFit Apeldoorn enorm hard gewerkt aan mijn conditie en ben daardoor ruim 8 kilo lichter geworden. Dat gewicht hoef ik nu niet 22 kilometer omhoog te fietsen. De laatste 2 maanden hebben we daar intensieve fiets- intervaltraining aan gekoppeld. Best zwaar, maar met mooi resultaat. Ik ben er klaar voor!"

,,Ons team heeft verschillende activiteiten uitgevoerd, van boeken verkopen tot oliebollen bakken, van appeltaarten bakken tot muziek- en filmavonden organiseren. En laten we niet de onvolprezen bierproeverijen vergeten. We presenteren ons op veel plekken: bij braderieën, rommelmarkten enz. Donaties zijn meer dan welkom om mee te helpen bij de ontwikkeling van een medicijn dat het leven van jonge kinderen en hun families zo veel beter kan maken. Als u een bedrag kunt missen, klein of groot, sponsor onze stichting, ons team of mij persoonlijk."

http://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/132/   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden