Vinyl, muziek en gezelligheid in de binnenstad

APELDOORN – Op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, start in de binnenstad van Apeldoorn een nieuwe traditie. Dan vindt namelijk de eerste editie van de Langste Platenmarkt plaats. Tijdens de Langste Platenmarkt worden van 10:00 uur tot 17:00 uur unieke platen, singletjes, platenspelers en aanverwante artikelen door de binnenstad aangeboden. Langs de route en op de diverse (horeca)pleinen zijn verschillende artiesten actief om het evenement nog gezelliger te maken.

Bezoekers van de Langste Platenmarkt kunnen een lange slinger van kramen verwachten door de binnenstad. De route van de kramen start op het Leienplein, loopt via de Nieuwstraat naar het Caterplein en vanaf het Caterplein via de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Er komen standhouders uit België, Duitsland en zelfs uit Engeland. Voor de echte vinyl liefhebbers is er genoeg aanbod om de platencollectie uit te breiden.

Tweede Pinksterdag is van oudsher een mooie dag om er op uit te trekken met het hele gezin. De Langste Platenmarkt is daar uitermate geschikt voor. Tussen de kramen door wordt het publiek vermaakt door straatartiesten en er spelen bandjes op de horecapleinen.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn in samenwerking met Variaworld Deventer. Dit jaar is de eerste editie van het evenement, maar de organisatie is van plan de Langste Platenmarkt op Tweede Pinksterdag tot een vaste waarde op de Apeldoornse evenementenkalender te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden