Foto: Pierre Pinkse

Toekomstmuziek in de race voor Gouden C

Apeldoorn - Toekomstmuziek, een project van Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs uit Apeldoorn is één van de vijf genomineerden voor de Gouden C 2018.

Met de Gouden C zet het Fonds voor Cultuurparticipatie jaarlijks één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. De winnaar ontvangt de prijs tijdens een verrassingsbezoek eind juni.

De Zonnehoek is een school voor speciaal onderwijs. De school heeft o.a. veel leerlingen met een Autisme Spectrum Stoornis. Zij ervaren de wereld om zich heen veelal als onbegrijpelijk en chaotisch. Cultuureducatie geeft leerlingen de mogelijkheid om uiting te geven aan gevoelens en gedachten.

In het project Toekomstmuziek, in samenwerking met Gigant, markant in cultuur gaan de leerlingen actief aan de slag met muziek en digitale media. Zo worden zij in staat gesteld om hun talenten te ontwikkelen en daarmee aan te geven wie ze zijn en hoe ze in de wereld staan.

De Gouden C
Voor de prijs komen alle in 2018 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist is samengesteld door medewerkers van het Fonds. De deskundige, onafhankelijke jury kiest uit deze projecten de winnaar. De jury beoordeelt de projecten op innovatie, impact en inspiratie. De winnaar ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van € 1000,-.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden