Koninklijke Visio geeft voorlichting


Koninklijke Visio geeft voorlichting

Apeldoorn – Veel slechtziende en blinde mensen zijn het er over eens: de tablet en smartphone zijn geweldige hulpmiddelen.

Ze kunnen veel andere hulpmiddelen vervangen. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert op dinsdag 25 juni van 10:00 tot 12:00 uur een voorlichting over de mogelijkheden. De presentatie vindt plaats in gebouw Sigma aan de Waldeck-Pyrmontstraat 31 in Apeldoorn.

Vervanger voor veel hulpmiddelen
De meeste iPad/iPhone-gebruikers is bekend dat je het apparaat kunt inzetten als vergrootglas of lampje. Voor mensen met een visuele beperking is de zoominstelling of de voice-over een uitkomst, evenals de navigatiefunctie of de virtuele assistent Siri. Er bestaan veel hulpmiddelen voor slechtziende mensen zoals de voorleesscanner, de kleurendetector, de memorecorder, loepen, sprekende horloges etc. Veel van deze hulpmiddelen zijn niet meer nodig wanneer mensen alles uit hun iPad halen!

Nieuwe ontwikkelingen
Er zijn nog meer opties. De ontwikkeling van nieuwe apps biedt perspectief. In de voorlichting komen de nieuwe mogelijkheden van de populaire app Seeing Ai 3.0, bijvoorbeeld het benoemen wat er op een foto staat of de app Siri Shortcuts, aan de orde. Er wordt ook aandacht besteed aan hoe men het kennisportaal van Visio, waar heel veel informatie te vinden is op digitaal gebied, kan benutten.

Aanmelden
Geïnteresseerden zijn dinsdag 25 juni van harte welkom op de voorlichting. Aanmelden kan per e-mail bij apeldoorn@visio.org of telefonisch bij Petra Groothuis, 088 585 62 00. Gegadigden dienen hun eigen tablet mee te nemen. De voorlichting wordt gratis aangeboden.

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden