Links op de foto; Annemarijn Hanedoes en rechts Ans Schutte. (D&R Fotografie)
Links op de foto; Annemarijn Hanedoes en rechts Ans Schutte. (D&R Fotografie)

Ans en Annemarijn openen het huisdierencrematorium Apeldoorn in juli

Apeldoorn - Dierenliefhebbers Annemarijn Hanedoes en Ans Schutte openen het eerste dierencrematorium van Apeldoorn. Na bijna een jaar van voorbereiding is het zover. Naar verwachting kunnen vanaf maandag 8 juli baasjes afscheid nemen van hun dierbare huisdieren bij Dierencrematorium Apeldoorn aan de Nagelpoelweg 9.

Ans en Annemarijn: "Zelf hebben we meerdere malen afscheid moeten nemen van onze lieve honden en katten en konden voor de crematie niet terecht in Apeldoorn en moesten we uitwijken naar plaatsen buiten de stad. Wij zijn heel blij dat we hierdoor onze droom hebben kunnen waarmaken om hier in Apeldoorn een huisdierencrematorium te realiseren. We weten wat baasjes meemaken bij het verlies van een huisdier en willen ze daarom alle aandacht bieden bij het afscheid van hun huisvriend".

Ans en Annemarijn zijn hard aan het werk om het pand aan de Nagelpoelweg om te bouwen tot een sfeervol en huiselijke plek waarbij alle zorg en aandacht uitgaat naar het dier én het baasje. "Een verlies van een huisdier kan een groot gat slaan in een gezin. We willen daarom zorgen voor een prettige plek waar je in alle rust afscheid kan nemen van je geliefde huisdier in één van de huiselijk ingerichte afscheidsruimtes. Voor alle dieren zoals cavia's, konijnen, katten, honden of elk ander huisdier, kunnen wij, naar uw wens, de crematie verzorgen en alle mogelijkheden met u doornemen." aldus Annemarijn en Ans.

Bijzondere manieren
Naast het verzorgen van het afscheid ter plaatse en de crematie biedt Dierencrematorium Apeldoorn veel bijzondere manieren om te herinneren. "Ook na het afscheid willen we van toegevoegde waarde kunnen zijn in het rouwproces. Dat doen we bijvoorbeeld door nemen van pootafdrukken, de as in een mooie urn of sieraad, of het aanbieden van een rouwcoach. Denk ook aan een boom die de as van je overleden dier opneemt tijdens de groei. Of een bijzondere aswandelstok waarmee je de wandeling in het favoriete bos van je hond nog eens kunt over doen en intussen de as 'uitstrooit'. We weten uit ervaring hoe belangrijk en mooi een waardig afscheid is."

Open Dag 
Naar verwachting zal de officiële opening op vrijdag 5 juli plaatsvinden. Op zaterdag 6 juli wordt er een Open Dag georganiseerd (van 12.00 tot 16.00 uur), waar iedereen welkom is voor informatie en vragen te stellen. Op deze manier willen Ans en Annemarijn heel Apeldoorn en omstreken laten kennis maken met hun dierencrematorium. "Iedereen is welkom een kijkje te komen nemen."

Meer informatie via de website: www.dierencrematoriumapeldoorn.nl of door te bellen naar 055-2032622.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden