Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

Apeldoorn - In het kader van de Internationale Dag Tegen Ouderenmishandeling organiseert de recent opgerichte lokale "Alliantie Financieel Veilig Ouder worden" in samenwerking met Moviera en Veilig Thuis, een kenniscafé met als thema: Preventie en Aanpak financiële uitbuiting kwetsbare ouderen en de wenselijkheid van een lokale alliantie.

,,Als alliantie willen wij financieel misbruik van ouderen tegengaan door elkaar te kennen, kennis te delen, informatie te verstrekken en actie te ondernemen", zo laat de organisatie weten.

Kenniscafé
Het is van groot belang dat de lokale alliantie breed gedragen wordt door zoveel mogelijk organisaties en individuen die in nauw contact staan met de doelgroep kwetsbare ouderen. Men krijgt o.a. informatie over hulpverlening bij financieel misbruik, het levenstestament, Bewindvoering, dementie en welke rol de banken hebben bij het voorkomen van financieel misbruik. Na de bijeenkomst is er onder het genot van een drankje, gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over dit onderwerp.

Na afloop van deze bijeenkomst kan men zich tevens aanmelden als deelnemer in het netwerk van de lokale Alliantie. Belangstellenden worden uitgenodigd voor de officiële startbijeenkomst van de Alliantie op 10 september. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Apeldoorn.

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Datum en locatie
Donderdag 13 juni, 15.30 – 17.30 uur (inloop vanaf 15.15 uur)
Locatie: Gemeentehuis Apeldoorn (werk- en eetcafé), Stationsplein 50, Apeldoorn

Aanmelden kan tot maandag 10 juni via preventie@moviera.nl.

Meer berichten