Foto: Picasa

Boekpresentatie 'Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied'

Apeldoorn - Op de Dag van de Architectuur, 15 juni, is er om 14 uur een bijeenkomst in café De Oude Haven, Kanaal Noord 99.

Na een hapje en drankje wordt iedereen uitgenodigd voor een architectuurwandeling  onder leiding van het Apeldoorns Gidsen Collectief door het gebied van de Kanaaloevers. Om 16.00 uur is iedereen weer van harte welkom in het café De Oude Haven voor de officiële presentatie van het wijkboek 'Kanaaloevers Apeldoorn, transformatie van een verouderd industriegebied'.  

Dit boek gaat over de geschiedenis van een uniek ontwikkelproces waarbij het plan van de transformatie is uitgevoerd zoals het ooit door stedenbouwkundige Rein Geurtsen is bedacht.  Dankzij een 25-jarige hechte samenwerking tussen gemeentelijke projectleider Huub Selen en stedenbouwkundige Rein Geurtsen en landschapsarchitect Paul Achterberg is er met behoud van historische elementen op organische wijze een kwalitatief hoogstaande woonwijk ontstaan dat onderdeel is geworden van de bestaande stad. 

Alle betrokkenen van het eerste uur, bewoners, ontwikkelaars, architecten, stedenbouwkundigen, bestuurders, projectleiders, wijkraden, sponsoren, fotografen  en bouwbedrijven zullen aanwezig zijn bij de feestelijke presentatie van het boek. Aanmelden kan bij: info@architectuurcentrumbouwhuis.nl.

Meer berichten