Koninklijke onderscheiding voor mevrouw H.A. Koopmans-Heerema

Apeldoorn - Mevrouw H.A. Koopmans-Heerema (71) heeft zondag 19 mei een Koninklijke onderscheiding gekregen. Locoburgemeester Detlev Cziesso reikte haar de versierselen uit, die horen bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst waarin mevrouw Koopmans-Heerema afscheid nam als vrijwilliger bij de Klup.

Mevrouw Koopmans-Heerema heeft 25 jaar lang bij de Klup schilderles gegeven aan mensen met een beperking. Door de manier waarop ze dat deed, konden de deelnemers zich ontwikkelen tot echte kunstenaars. Elk jaar organiseerde ze een workshop in haar eigen tuin, waarbij deelnemers van de Schilderklup en andere schilders samen kunst maakten. Ook organiseerde ze een aantal keren een schildervakantie van de Schilderklup in Tsjechië. Daar liet ze haar leerlingen kennismaken met bewoners van een tehuis die net als zij een beperking hebben. Ze heeft beide groepen bij elkaar gebracht om samen te schilderen.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Klup in 2017 organiseerde mevrouw Koopmans-Heerema een jubileumtentoonstelling met als thema 'feest'. Apeldoornse kunstenaars en deelnemers maakten samen 50 schilderijen voor die tentoonstelling. Elk jaar zette mevrouw Koopmans-Heerema de kunstenaars van de Schilderklup in het zonnetje door een catwalk te organiseren waarbij zij de schilderijen konden laten zien waar ze zo trots op zijn.

Door haar inzet, creativiteit, kunde en enthousiasme is er in Apeldoorn iets moois tot stand gekomen. Het heeft veel bijzondere, prachtige kunst opgeleverd.

Meer berichten