Pinksterkermis Oosterhuizen 2019

Oosterhuizen – Traditiegetrouw gaan de Oosterhuizenaren dit pinksterweekend de boel weer flink op z'n kop zetten. Het is dan weer kermis. Het Oranje Comité Oosterhuizen heeft 7,8 en 10 juni de planning vol staan met activiteiten voor jong en oud. Op de agenda staan kinderspelen, vogelschieten, volleybal, brandweer demonstratie, oude tractoren, tentfeest en de alom bekende rommelmarkt.

Het feest zal beginnen voor de kinderen van OBS Oosterhuizen op vrijdag 7 juni. Vanaf 8.30 is er een kinderfeest met het thema "beroepen". De kinderen gaan 's morgens spelletjes op het schoolplein en 's middags hebben alle groepen een kunsttentoonstelling en een veiling tbv speelgoed waarmee ze in de pauze kunnen spelen. Daarna zal om 15.00 uur de kermis open gaan voor al deze leerlingen.

De vrijdagavond staat zoals vertrouwd in het teken van het vogelschieten. Ieder jaar is dat het evenement waar de mannen en vrouwen van Oosterhuizen gaan strijden om de felbegeerde titel van "Schutterskoning". Om 18.30 kan iedereen zich aanmelden op het welbekende plekje achterin de Kattenkuule. Een half uur later zal het startschot worden gegeven door Nick van het Reve, de schutterskoning van vorig jaar. De verwachting is dat er met een paar uur wel een beslissend schot wordt geschoten door de nieuwe koning of koningin. Om 20.30 al Stefan van Hunen zijn skills laten zien om iedereen in de stemming te krijgen met zijn Drive-inn show voor de huldiging van de nieuwe koning of koningin, dat wat later op de avond zal plaatsvinden.

De zaterdag ziet er sportief en stoer uit, met om 10.00 komen er verschillende oude tractoren bij ons. Om 13.00 uur het volleybaltoernooi dat niet alleen Oosterhuizen in zijn greep heeft, maar ook omliggende dorpen meesleept in zijn spel. Dit jaar zal de brandweer van Beekbergen laten zien wat het inhoud om een echte man(of vrouw) te zijn. Zij gaan een demonstratie geven met verschillende oefeningen waar iedereen van kan meegenieten. In de middag zijn er optredens van Herman & Jany, Jeffrey Huisman en Hein van de Spitfires . Omstreeks de zaterdagavond staat in de boeken als de avond dat PPM band met hun mooie Loes hun kunsten gaan vertonen en er is een grote verloting.

Zondag wordt gezien al een rustdag, maar maandag 10 juni staan er weer vele mensen op de kraampjes klaar om u hun waren te laten zien. Vele bezoekers komen dit zien, van heinde en verre komen ze om de stands af te struinen op zoek naar dat ene dingetje. Om 9.00 uur start de verkoop. Vanaf 14.00 komt er een band die aankomend jaar ook op de Zwarte Cross te vinden is: De Paloma's! Deze vrolijke feestgangers rakelen je herinneringen weer op met tijdloze nummers. 

Meer berichten