Suus Reep en Dennis van den Brand organiseren op 21 mei de Open Coach Dag bij ACEC. Toegang is gratis. (foto Anja Straathof)
Suus Reep en Dennis van den Brand organiseren op 21 mei de Open Coach Dag bij ACEC. Toegang is gratis. (foto Anja Straathof) (Foto: )

Open Coach Dag bij ACEC op 21 mei: 'Kijken of het klikt met de coach'

Apeldoorn - Steeds meer mensen schakelen een coach in voor hun persoonlijke problemen of moeilijkheden op het werk. Wie op zoek gaat naar coaching, ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Dennis van den Brand en Suus Reep organiseren daarom een Open Coach Dag op dinsdag 21 mei, van 14-21 uur.

door Anja Straathof

Wie gecoacht wil worden, gaat op zoek. Kent iemand uit je eigen omgeving een coach waarmee goede ervaringen zijn opgedaan? De meeste coaches hebben een website met veel informatie. Suus: "Als zo'n website je een goed gevoel geeft, is dat stap 1. Dan kun je – vaak vrijblijvend – een afspraak maken voor een intake. Dat is het moment waarop je zelf kunt bepalen of er een klik is met de coach. Pas daarna besluit je of je met de coach verder gaat."

Dennis: "Het aardige van onze Open Coach Dag is dat bezoekers kennis kunnen maken met heel veel verschillende coaches en met een flink aantal thema's. Gezond leven, voeding, bewustzijn en verandering, relatie, ziekte, rouw en verlies, trauma. Maar ook werk, loopbaan en duurzame inzetbaarheid. Tijdens de dag bieden de coaches mini-workshops aan, kunnen bezoekers een demonstratie bijwonen of 1-op-1 in gesprek gaan. Aanmelden via de website mag, maar hoeft niet."

"Als je zoekt naar een coach, moet je dus vooral afgaan op je eigen gevoel," zegt Dennis. Naadloos vult Suus hem aan: "Maar ook andersom is het gevoel belangrijk. Als coach weeg ik af of mijn werkwijze past bij de vraag van degene die bij mij komt. Ik ben goed 'tussen vier muren', zeg maar. Er zijn ook coaches, zoals Dennis, die naar buiten gaan. Zij coachen bijvoorbeeld ook tijdens een wandeling. Als iemand daar meer baat bij heeft, verwijs ik door naar een andere coach. Dat gebeurt over-en-weer binnen ons netwerk."

Iedereen mag zich coach noemen, want het is geen beschermd beroep. Hoe weet je dat je niet te maken hebt met iemand zomaar een bordje 'coach' bij de voordeur plakt? Dennis: "Inderdaad, je bent er niet met een korte cursus. Het is belangrijk dat een coach een gedegen opleiding heeft. Bij onze Open Coach Dag zijn er alleen coaches die 100% van hun tijd besteden aan hun praktijk." Nog deelnemen als coach aan de Open Coach Dag? Op de website staat het hele programma van de dag, ook met mini-workshops en demonstraties:

https://opencoachdag.nl/

Meer berichten