Koninklijke pk's op Paleis Het Loo

Apeldoorn - Het laatste weekend van mei geeft Paleis Het Loo bezoekers een uniek kijkje achter de schermen van het koninklijk vervoer. Het Koninklijk Staldepartement is op 25 en 26 mei te gast en presenteert de paarden, rijtuigen en auto's van Koning Willem-Alexander. Op zondag zijn er daarnaast concerten met lichtklassieke muziek.

Verschillende koninklijke rijtuigen maken meerdere keren per dag een rit over het Stallenplein, zoals de gala Landauer met een zesspan en de gala Berline met een tweespan paarden. Ook de koninklijke oldtimers zijn van dichtbij te bekijken, waaronder de Cadillac en Mercedes 300 Cabriolet van Koningin Wilhelmina en de Austin Sheerline van Koningin Juliana. De hoefsmid is aan het werk en ook vindt het verzorgen en inspannen van de koninklijke paarden plaats. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals hoefijzer werpen, stokpaardjesrace en rozet maken.

Op zondag 26 mei vindt er tweemaal een concert plaats, om 11.00-12.00 uur en om 14.00-15.00 uur, achter in de tuin. Het concert wordt verzorgd door het Klarinetkwartet van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Voor meer info: paleishetloo.nl/zien-doen

De reguliere entreetarieven zijn van toepassing, er is geen toeslag. De activiteiten zijn onderdeel van Paleis Het Loo BuitenGewoon Open. Wegens de vernieuwing en verbouwing is het hoofdgebouw gesloten voor publiek. De tuinen, stallen en restaurants zijn tot en met september geopend. Vanaf het paleisdak krijgen bezoekers een uniek uitzicht op de barokke tuinen met hedendaagse sculpturen van Daniel Libeskind én de verbouwing.

Het Koninklijk Staldepartement in Den Haag is verantwoordelijk voor het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden