Veluws College Mheenpark ontvangt internationale gasten

APELDOORN - Veluws College Mheenpark staat deze week in het teken van Make a Difference (MAD). Samen met leerlingen, docenten en schoolleiders uit Duitsland, Italië, Letland, Litouwen en Nederland, gaan ze aan de slag met de vraag: Hoe kun jij het verschil maken in jouw omgeving? Tijdens deze week zijn er allerlei activiteiten, binnen en buiten de school, gepland voor de 2ha-leerlingen en hun buitenlandse gasten. De bijenkomst in Apeldoorn is de 4e in een reeks van 6 internationale uitwisselingen.

Op maandag 13 mei trapt Tijmen Sissing alias The Trashpacker af met een inspiratiesessie over zijn initiatief om zoveel mogelijk stranden in de wereld plasticvrij te maken. Op dinsdag en woensdag zijn de leerlingen uit 2 havo/atheneum buiten de school om vrijwilligerswerk te doen op allerlei plekken in Apeldoorn en omgeving. Ze ervaren daarmee hoe het is om iets voor een ander te doen, het verschil te maken voor een ander en welke rol zij daarin kunnen spelen.

Op donderdag en vrijdag reflecteren leerlingen op filosofische wijze op de samenleving en welke rol zij daarin kunnen spelen.

Niet alleen de leerlingen gaan aan de slag, maar ook schoolleiders uit Duitsland, Italië, Letland, Litouwen buigen zichzelf over de vraag: Wat kunnen wij leren van onze leerlingen en welke rol hebben wij als school te vervullen in burgerschapsvorming.

Op vrijdag 17 mei tussen 11.30-13.00 sluiten we gezamenlijk af met presentaties van leerlingen en schoolleiders. Tot slot worden de certificaten op feestelijke wijze uitgereikt.

Meer berichten