Kerken en Gigant houden debatavonden

Apeldoorn - Na drie succesvolle debatavonden vorig jaar in Gigant heeft de initiatiefgroep van kerken in Apeldoorn opnieuw de handen ineengeslagen met cultuur- en filmhuis Gigant om een drietal debatten te organiseren.

Deze hebben plaats op 5, 19 en 26 juni en kosten per avond 7,50 euro. Jongeren tot 25 jaar betalen 2,50 euro. De debatten beginnen om 20.00 uur.

5 juni - Alleen nog maar perfecte mensen?

Op 5 juni is het thema Alleen nog maar perfecte mensen? Henk Jochemsen en Marcel Zuiderland zullen hierover de degens kruisen. Hoe ver moeten we gaan om imperfectie te voorkomen? Of moeten we juist leren daarmee om te gaan?

19 juni - De robot kan het toch veel beter?

Op 19 juni staat de prikkelende stelling De robot kan het toch veel beter? op de rol. De robot kan al heel veel en de mogelijkheden lijken eindeloos. Kunnen ze het ook van ons overnemen? Waar moet je een grens trekken? Daar spreken Steven Dorrestijn en Ad de Bruijne over.

26 juni - Zorg voor de ziel

Het laatste debat, op 26 juni heeft als titel Zorg voor de ziel. Het lijkt soms alsof de ziel is afgeschaft en toch zoeken veel mensen naar een vorm van spiritualiteit. Suzan Biezeman, Joke van Saane en Arjan Plaisier gaan daarover met elkaar in gesprek.

Uiteraard krijgt het publiek in de zaal volop de gelegenheid mee te spreken. In een debat worden verschillende geluiden gehoord, soms dwars tegen elkaar in, soms naast elkaar. Niemand hoeft gelijk te krijgen maar debatten helpen wel om met elkaar over belangrijke themas na te denken en te spreken.

De avonden worden afgewisseld met intermezzo's van muziek en gedicht. De aanvangstijd is 20.00 uur en de avond wordt besloten rond 21.30. Daarna kan er nog worden nagepraat bij borrel en frisdrank. Iedereen, ongeacht achtergrond en opvatting, wordt van harte uitgenodigd. Tickets zijn te bestellen via www.gigant.nl of op de avonden zelf, bij de kassa.

Meer berichten