Café Doodgewoon over de Veluwse wensambulance

Apeldoorn - Dinsdag 28 mei is er weer een Café Doodgewoon in Wilde Pieters, Hoofdstraat 175, Apeldoorn. Het thema is dit keer de Veluwse wensambulance. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Vanaf 19.15 uur staan de koffie en thee klaar en is iedereen van harte welkom. De wensambulance is een organisatie met goed opgeleide vrijwilligers waarvan de meesten ook beroepsmatig in de zorg werken. Doel is om wensen te vervullen van mensen die langdurig chronisch ziek zijn en/of in de laatste fase van hun leven zijn en liggend vervoerd moeten worden.

Hoe werkt de wensambulance? Hoe kan ik die inschakelen? Hoe verloopt een aanvraag? Zijn er kosten aan verbonden? Van 19.15 uur tot 19.45 uur kan de wensambulance van binnen bekeken worden. Hierna volgt uitleg en beantwoording van vragen. Er staat een collectebus voor een vrijwillige bijdrage voor deze stichting.

Gastspreker: Helma van den Berg, bestuurslid en coördinator PR bij de stichting www.veluwsewensambulance.nl

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Oost -Veluwe waar informatieve thema's over palliatieve zorg besproken worden. Mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden voor dit thema zijn van harte welkom. Het netwerk palliatieve zorg Oost Veluwe organiseert deze avonden in de gemeente Apeldoorn. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners en vrijwilligers aanwezig van de Kap en hospice Apeldoorn. Deze avond wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn.

Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

Website: www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostveluwe

Telefoon: 06- 36581651

Volgende bijeenkomsten in 2019

23-07-2019 Dialoogbijeenkomst; van betekenis tot het einde

24-09-2019 Omgaan met pijn

26-11-2019 Aandacht voor levensvragen

Meer berichten