Alie Mulder, Trudy van Stuijvenberg en Alex Schiphorst zijn de aanjagers van het Zuiderparkfestival.
Alie Mulder, Trudy van Stuijvenberg en Alex Schiphorst zijn de aanjagers van het Zuiderparkfestival. (Foto: )

Zuid in beweging tijdens festival: bewoners met elkaar verbinden

Apeldoorn - Vrijwilligers van Wijkraad Apeldoorn Zuid Alie Mulder, Trudy van Stuijvenberg en Alex Schiphorst zijn de aanjagers van het Zuiderparkfestival. ,,Zaterdag 7 september van 13.00 tot 17.00 uur is het zover! Het duurt nog even, maar de organisatie is in volle gang en daar genieten we samen enorm van."

Door Danielle van de Vlag

Alex: ,,In 1997 heeft de Gemeente Apeldoorn samen met o.a. De Goede Woning afspraken over de herstructurering vastgelegd in het Masterplan Zuid (MPZ). Uitgangspunt hierbij was werken aan een duurzame, gevarieerde en goed leefbare wijk. Op basis hiervan is gestart met een groot aantal projecten in Apeldoorn-Zuid. Onderhand zijn we al heel wat vernieuwingen rijker in het Zuiderpark, zoals de voetbalkooi, de Kayersbeek, de sporttoestellen en straks ook de waterspeelplaats. Hoog tijd om bewoners met elkaar te verbinden, ze te voorzien van info en een gezellige middag tegemoet te gaan."

Alex: ,,Je kunt dit alleen maar organiseren als je voldoening krijgt van vrijwilligerswerk. Het is echt heel erg leuk om samen te werken en de bezoekers een mooie dag te bezorgen."

In 1999 werd het eerste Zuiderparkfestival georganiseerd. ,, De eerste 10 jaar, tot 2009, heeft dezelfde groep dit festival georganiseerd, na 2009 in diverse samenstellingen en ook niet ieder jaar helaas. Wij, vrijwilligers van Wijkraad Apeldoorn Zuid, pakken de draad weer op om gezamenlijk het festival te organiseren. Wij hopen er samen met buurtbewoners, organisaties, vrijwilligers en verenigingen uit Apeldoorn Zuid een gezellig feestje van te maken."

Trudy vult aan: ,,Het thema is 'Zuid in beweging' met als doel dat er allemaal leuke en sportieve workshops en demonstraties worden gegeven deze middag. Denk aan een lesje salsa dansen op swingende muziek, voetballen in de kooi en diverse sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Bos & Weide geeft een workshop sporten op de toestellen in het park en ook Klimbos Apeldoorn is aanwezig met een mobiele tokkelbaan. Ik geniet als ik de bezoekers van het festival zie genieten. Ik hoop op een leuke en gezellige middag!"

Alie: ,,De entree is gratis en voor iedereen die zin heeft in een gezellig feestje. Van jong tot oud! Wij willen op een laagdrempelige manier een feestje vieren en bewoners voorzien van allerlei belangrijke informatie rondom Apeldoorn Zuid. Er sluiten steeds meer vrijwilligers aan om mee te helpen. Dat is fantastisch! Wij kunnen zeker nog organisaties en vrijwilligers gebruiken om het festival verder uit te breiden en organiseren. Er zijn diverse organisaties die vertellen over hun maatschappelijke doelen en voorzien bewoners graag van informatie. Kortom het wordt een leerzame, sportieve en gezellig middag. Ik krijg enorm veel energie en voldoening van het organiseren van het festival."

Voor meer informatie en aanmeldingen kijk op:

zuiderparkfestivalapeldoornzuid.nl

Meer berichten