Visio Het Loo Erf zoekt vrijwilligers voor slechtziende anderstaligen

Apeldoorn - Als iemand slechtziend of blind is en daarnaast de Nederlandse taal niet beheerst dan is de taal leren en inburgeren een enorme uitdaging.

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, verzorgt binnen haar revalidatieprogramma Intensief Revalideren ook taaltrainingen voor deze mensen. Om de anderstaligen nog meer te helpen met de Nederlandse taal is het Taalcafé in het leven geroepen. Iedere woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur ontmoeten de anderstalige revalidanten graag vrijwilligers die hen helpen de taal beter machtig te worden. De avonden vinden plaats bij Visio aan de Waldeck-Pyrmontstraat 31 te Apeldoorn.

Taalcafé
Visio Het Loo Erf biedt Intensieve Revalidatie van Koninklijke Visio. Slechtziende en blinde mensen komen hier om zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk te worden. Voor anderstaligen is dit extra moeilijk. Om de taal sneller machtig te worden is het Taalcafé opgezet. Het Taalcafé is een plek waar vrijwilligers mensen helpen te oefenen om hun taalvaardigheden te verbeteren, de persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en kennis van de Nederlandse samenleving over te dragen.

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in mensen met verschillende achtergronden om ze persoonlijk op weg te helpen met het leren van de Nederlandse taal. Geïnteresseerden die één of meerdere woensdagavonden per maand beschikbaar zijn, kunnen contact opnemen met de vakgroep Taal via vakgroeptaalvhle@visio.org of telefonisch, via T: 088 585 62 00.

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.

Meer berichten